Odborné učilište, praktická škola Prievidza | Aktivity školy


DEŇ SLIVKY

Žiaci druhého ročníka učebného odboru cukrárska výroba pod vedením majsteriek odborného výcviku Bc. M. Novotkovej a E. Pružincovej pripravili dňa 30.9.2016 jedlá zo sliviek. Keďže sa na slivky v poslednej dobe zabúda, tak nám žiaci pripomenuli ich dôležitosť pre naše zdravie.

Žiaci najskôr absolvovali prednášku o slivke, jej pôvode, zložení a využití v našom jedálničku. Po prednáške nasledovala ochutnávka jedál zo sliviek.

Boli pripravené nasledovné jedlá: kysnutý slivkový koláč, pečené buchty plnené slivkovým lekvárom, slivkové gule so strúhankou, perky plnené slivkovým lekvárom, palacinky plnené slivkovým džemom.

Zodpovední ped.: Bc. M. Novotková, E. Pružincová