DEŇ REMESIEL
Cieľom Dňa remesiel bolo povzbudiť žiakov vzdelávať sa v remeslách, ukázať verejnosti, záujemcom o štúdium ako sa vzdelávajú žiaci so zdravotným handicapom s IQ do 69.
Obchodná prevádzka – práca pri príprave jedál: príprava regionálnych receptov z hornej Nitry (Tak varili stará mať) – prievidzský šalát, fazuľová nátierka, mrkvová nátierka, príprava kysnutého cesta, pečenie kysnutého cesta. Žiaci používali rozličné spotrebiče, náradie.
Cukrárska výroba – príprava dvojfarebného lineckého cesta, výroba praliniek.
Služby a domáce práce – šitie obliečok na vankúše, vkladanie výplne do vankúšov a veľkonočných ozdôb (kačka, vajíčko).
Stavebná výroba – lepenie keramického obkladu, murovanie pilieru 30x30 z plnej pálenej tehly, druhy väzieb z drevených tehál.
Poľnohospodárska výroba – záhradníctvo – pletenie košíkov, kraslíc, ukážka rozmnožovania rastlín, tvorivé dielne – vykrajovanie formičkami zo zeleniny.
Žiaci Praktickej školy – druháci a tretiaci vyšívali, pripravovali ovocné fondue.
prezentácia
Zodpovedný ped.: Ing. Antónia Herková - riaditeľka školy