Odborné učilište, praktická škola Prievidza | Aktivity školy


SVETOVÝ DEŇ VÝŽIVY

Dňa 22.10.2021 v rámci dlhodobého projektu Školy podporujúce zdravie a Svetového dňa výživy, žiaci I. II. III. ročníka Odborného učilišťa, učebného odboru obchodná prevádzka – práca pri príprave jedál pripravili so svojimi pedagógmi pod názvom “CHUTNE PRE NAŠE ZDRAVIE” jedlá: cuketové špagety s tofu, zapekanú cviklu s mozzarellou, tekvicové pyré z hokkaido tekvice, pohánku s bryndzou a opraženou cibuľkou, cmarové lievance, jablčný krambl.

V úvodnej časti žiaci určovali a spoznávali suroviny, učili sa správne čistiť zeleninu, používať kuchynské náradie, prestierať stoly. Počas prípravy jednotlivých jedál triedili biologický, plastový a ostatný odpad. Na degustácii sa všetci zúčastnení žiaci a pedagógovia dozvedeli receptúry a pripomenuli si význam zeleniny vo výžive človeka.

Zodpovední ped.: Bc. I. Bugárová, Bc. I. Jajcajová