21.2.2023 FAŠIANGOVÁ ZABÍJAČKA
21.2.2023 sa uskutočnila záverečná časť krátkodobého projektu – Fašiangová zabíjačka. Pod dohľadom pedagógov Bc. I. Bugárovej, Mgr. S. Ďurišovej, E. Pružincovej sa žiaci učebných odborov obchodná prevádzka – práca pri príprave jedál, cukrárska výroba podieľali na príprave klobás, zabíjačkovej kaše, kapustnice, výrobe oškvarkov, pečení oškvarkových pagáčov, zemiakových pagáčov. K fašiangovým jedlám prispeli aj iní pedagógovia prinesením domáceho pečeného chleba, kvasenej kapusty, huspeniny. Pred realizáciou záverečnej časti projektu sa na odborných predmetoch žiaci oboznamovali so surovinami, technologickými postupmi prípravy fašiangových jedál, dodržiavaním hygieny pri práci so surovinami. Na degustácii sa zúčastnili žiaci všetkých učebných odborov a žiaci praktickej školy.
Zodpovední ped.: Bc. I. Bugárová, Mgr. S. Ďurišová, E. Pružincová